Blog Traffic

Pages

Pages|Hits |Unique

  • Last 24 hours: 0
  • Last 7 days: 0
  • Last 30 days: 0
  • Online now: 0
ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ
001508
Visit Today :
Visit Yesterday :
This Month :
This Year :
Hits Today :
Total Hits :
Who's Online :
plugins by Bali Web Design
Επισκέπτες Ιστολογίου από 29/1/2015 ανά χώρα προέλευσης

Ενημέρωση επί θεμάτων λειτουργίας του σχολείου

6/θ Δημοτικό Σχολείο Λουτρών Υπάτης

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΠΙ ΘΕΜΑΤΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

       Επειδή πιστεύουμε ότι η εύρυθμη λειτουργία του σχολείου είναι υπόθεση όλης της σχολικής κοινότητας (Μαθητών ?Εκπαιδευτικών ?Γονέων ), θεωρούμε υποχρέωσή μας να επικοινωνήσουμε μαζί σας και αφού σας θυμίσουμε για άλλη μια φορά ότι επιθυμούμε τη συνεργασία σας πάντα και όπου χρειάζεται, επισημαίνουμε ότι το σχολείο μας αποδίδει ιδιαίτερη σημασία όχι μόνο στην κατά μάθημα επίδοση και πρόοδο των μαθητών αλλά και στη σωστή συμπεριφορά και υπευθυνότητα αυτών.
            Η προσέλευση των μαθητών στο σχολείο να γίνεται έγκαιρα (8:00 έως 8:10 π.μ.). Έτσι οι μαθητές γίνονται υπεύθυνοι και συνεπείς αλλά και η ομαλή λειτουργία του σχολείου δεν παρακωλύεται. Είναι ανεπίτρεπτο , κάθε λίγο να διακόπτεται το μάθημα για να πηγαίνει κάποιος εκπ/κός να ανοίγει την πόρτα αφήνοντας τους άλλους μαθητές χωρίς επιτήρηση.
  Η εξωτερική αυλόπορτα καθ? όλη τη διάρκεια των μαθημάτων παραμένει κλειδωμένη.
         Οι γονείς συνοδεύουν τα παιδιά έως την εξωτερική αυλόπορτα απ? όπου και τα παραλαμβάνουν με τη λήξη των μαθημάτων.
         Η είσοδος στο σχολείο στους μη έχοντες κάποια εργασία απαγορεύεται δια νόμου.
Η είσοδος των γονέων στο σχολικό χώρο (κυρίως στις αίθουσες) δημιουργεί αδικαιολόγητο συνωστισμό, παρεμποδίζει το έργο των εφημερευόντων εκπ/κών ως προς την επιτήρηση και προστασία των μαθητών από εισερχόμενους άσχετους με το σχολείο ή ακόμα και επικίνδυνους.

Η αποχώρηση μαθητή από το χώρο του σχολείου πριν τη λήξη των μαθημάτων γίνεται μόνο εφ? όσον υπάρχει σοβαρός λόγος (π.χ. ασθένεια ) αφού έχει ενημερωθεί ο εκπ/κός της τάξης ή ο Δ/ντής και φυσικά με τη συνοδεία του κηδεμόνα του.
Η παραμονή μαθητών στο χώρο του σχολείου μετά τη λήξη των μαθημάτων απαγορεύεται .Μετά την παρέλευση πενταλέπτου οπότε και αποχωρούν οι εφημερεύοντες εκπ/κοί , το σχολείο δε φέρει καμία ευθύνη.
 Οι εκπ/κοί του σχολείου έχουν ενημερώσει για την ακριβή ημέρα και ώρα επίσκεψής σας στο σχολείο για ενημέρωση σχετικά με την πρόοδο των παιδιών σας.
Έκτακτη συνάντηση με εκπ/κό γίνεται κατόπιν συνεννόησης και όχι σε ώρα μαθήματος.
Οι γονείς οφείλουν να ενημερώνουν τον εκπ/κό της τάξης ή το Δ/ντή όταν το παιδί τους ασθενεί και σε περίπτωση ιδιαίτερης ασθένειας (μεταδοτικής ) να προσκομίζουν βεβαίωση ιατρού για το είδος της ασθένειας. Επίσης τακτικός έλεγχος για ψείρες κρίνεται απαραίτητος.
Σε περίπτωση που κάποιος μαθητής έχει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα κυρίως υγείας να ενημερώνεται εμπιστευτικά ο εκπ/κός της τάξης και ο Διευθυντής προς αποφυγή αιφνίδιων καταστάσεων
Επίσης οικογενειακά προβλήματα ( ασθένεια συγγενικού προσώπου, διάσταση , χωρισμός) θα πρέπει να γίνονται γνωστά εμπιστευτικά στο σχολείο προς αποφυγή δυσάρεστων καταστάσεων.
Οι μαθητές είναι υποχρεωμένοι να παρευρίσκονται και να συμμετέχουν στις διάφορες εκδηλώσεις του σχολείου (Γιορτές-παρελάσεις- εκπ/κές εκδρομές κ.λ.π) γιατί είναι μέρος της εκπαιδευτικής διαδικασίας.
Υπενθυμίζουμε ότι λεκτική επίθεση ή χειροδικία από μαθητή σε μαθητή αλλά και από γονείς προς άλλους μαθητές είναι ανεπίτρεπτη και φυσικά κάθε γονιός θα πρέπει να συμβουλεύει το παιδί του να μην επιτίθεται σε άλλους συμμαθητές του με οποιοδήποτε τρόπο.
     Επειδή γνωρίζουμε ότι παρ? όλες τις συστάσεις τα παιδιά μπορεί να παρεκτραπούν (πάντα συμβαίνει μεταξύ παιδιών ) παρακαλούνται οι γονείς, πριν προβούν σε οποιαδήποτε ενέργεια προς άλλους μαθητές ή γονείς , να ενημερώνουν τους εκπ/κούς και το Διευθυντή του σχολείου , προς αποφυγή παρεξηγήσεων και να γίνονται οι απαραίτητες συστάσεις.
  Παρακαλούμε , σε κάθε περίπτωση που διαπιστωθεί λεκτική , ρατσιστική ή σωματική βία προς μαθητή ( ενδοσχολική βία ) , να ενημερωθεί αμέσως η Διεύθυνση του σχολείου προκειμένου να λαμβάνονται τα απαραίτητα παιδαγωγικά μέτρα.

     Ευχαριστούμε για την κατανόηση και την μέχρι τώρα καλή συνεργασία .
Είμαστε πάντα στη διάθεσή σας.

Με εκτίμηση
Ο Διευθυντής του Σχολείου

Κυρίτσης Σεραφείμ

Leave a Reply

Απριλίου 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Σεπ    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930